Tehlikesiz Atık Toplama/Ayırma


DÜNÜN ATIK YÜKÜNÜ TEMİZ YARINLAR İÇİN HAFİFLETİYORUZ!
Mevcut materyalden en yüksek verimde faydalanılması gerekliliğinin bilincinde olarak, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nden almış olduğumuz “Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma Belgemiz” kapsamında mevzuat yükümlülüklerine uygun şekilde tasarlanmış 3000 m² lik alanda toplama-ayırma faaliyetimizi sürdürmekteyiz. Tehlikesiz nitelikteki atıkları üretim tesislerindeki biriktirmeler hariç olmak üzere, kaynağında ayrı toplama önceliğiyle atık üreticilerinden alıyor, tesisimizde cins ve özelliklerine göre tasnifini yaparak satışa sunmak üzere stoklama sahamızda depoluyoruz. Böylece üretimde yeni hammadde alınmasına yönelik gerekliliği minimize ediyoruz. İznimiz kapsamındaki söz konusu tehlikesiz atıklar, sanayi tesislerinde büyük hacimde oluşan; atık çelik ve paslanmaz çeşitleri, atık demir ve çeşitleri, saç hurdası ve çeşitleri, alüminyum malzeme ve çeşitleri, bakır-bronz-pirinç atıkları, krom atığı, nikel atığı, çinko atığı ve diğer metal çeşitleri ile kablo, ahşap ve plastik atıklarıdır.

ATIK DEMİR;

İlgili tüm sanayi kuruluşlarına hizmet veren Gürsoy İzabelik Geri Dönüşüm firması olarak fabrikaların metal ve hurda atıklarının toplanması ve ayrılması konusunda Türkiye’de yetkili firmalar arasında önemli bir yere sahip olmaktan gurur duyuyoruz!
DEMİR;

Demir parçaları dünyada en çok geri dönüşümü yapılan materyallerden biridir ve dünya çeliğinin %50 den fazlası demirden üretilmektedir. Demir metal parçaları demir ve çelikten oluşur. Demir metal parçacıkları genellikle otomobillerde, çelik tabanlı ekipmanlarda, gemilerde, demir yolu vagonlarında, yemek paketlerinde ve konteynırlarda kullanılır.

BAKIR;

Bakır, yüksek Elektrik iletkenliği ile elektrik ve Elektronik sektöründe, ısı iletkenliği ile soğutma sistemlerinde, paslanmaz özelliğinden dolayı kaplama malzemesi olarak kullanılan bir Maddedir. Bakırın kaynak işlerinde, metalürjide ve bronz üretiminde de önemli yeri vardır.

ATIK ALÜMİNYUM;

Doğada genellikle boksit cevheri halinde bulunur ve oksidasyona karşı üstün direnci ile tanınır. Bu direncin temelinde pasivasyon özelliği yatar. Endüstrinin pek çok kolunda milyonlarca farklı ürünün yapımında kullanılmakta olup dünya ekonomisi içinde çok önemli bir yeri vardır. Alüminyumdan üretilmiş yapısal bileşenler uzay ve havacılık sanayii için vazgeçilmezdir. Hafiflik ve yüksek dayanım özellikleri gerektiren taşımacılık ve inşaat sanayiinde geniş kullanım alanı bulur.

PİRİNÇ-BRONZ;

Pirinç diğer isimleriyle tunç ya da bronz bakır ve çinkonun oluşturduğu bir alaşımdır. Pirinçte bulunan diğer elementler alüminyum, kurşun ve demirdir. Bu maddelerin oranlarına göre pirincin kırılganlığı belirlenir. Pirincin rengi altına çok benzediği için sanat eserlerinde, armatürlerde çok kullanılır.

ÇİNKO;

Çinko, dünyada yıllık kullanım miktarı açısından demir, alüminyum ve bakırdan sonra gelir. Çinko galvanizleme, pil üretimi, kozmetik ve ilaç sanayi, otomotiv endüstrisi gibi pek çok alanda kullanıma sahiptir.

KROM;

Tabiatta bulunuşu: Krom, yerkabuğundaki volkanik kayaların yaklaşık % 0,037’sini teşkil eder. Aktif bir metal olduğundan tabiatta serbest halde bulunmaz. Düşük sıcaklıkta kırılgan olduğu halde korozyona dayanıklıdır.

KURŞUN;

Kurşunun kolay işlenebilen, yaygın bir metal olması ve ergime derecesinin düşüklüğü nedeniyle iş yaşamında çok yaygın olarak kullanılır. Akü imali, kablo izolasyonu, kimyasal madde üretiminde kullanılmaktadır.

ATIK KALAY;

Kalay, teneke yapımında, kaplamacılıkta, çeşitli alaşımlar, lehim ve kimyasal madde yapımında kullanılır. Otomotiv endüstrisinde de motor yataklarında, kaporta, radyatör, yağ ve hava filtrelerinde kullanılır. Uçak ve gemi endüstrisi ile elektronik ve elektrik sanayinde geniş bir kullanım alanı vardır. Kimya sanayisinde boya, parfüm, sabun, poliüretan üretiminden diş macunu yapımına kadar geniş bir alanda tüketilir. Bunların yanında, matbaacılıkta, mutfak malzemeleri ve cam endüstrisinde de kullanılmaktadır.

NİKEL;

Nikel gümüş-beyaz bir metaldir. Oldukça sert olup, ısıtıldığında kırılmadan uzayabilir. Doğada tek başına bulunmaz. Diğer madenlerle karışık haldedir. Kolay oksitlenmediği için genelde bozuk para üretiminde, kimyasal araç ve gereçlerin üretiminde, ev aletlerinin yapımında ve otomobil uçak sektöründe kullanılır.

TEHLİKESİZ ATIK-TOPLAMA AYIRMA BELGEMİZ KAPSAMINDAKİ ATIK LİSTEMİZ İÇİN TIKLAYINIZ